La por a ser diferent. - La dialéctica de las imágenes

Lo más reciente

3 de junio de 2016

La por a ser diferent.

Per què creiem que ser diferent és una cosa roïn?

Si remuntem el temps i repasem la historia podem observar prous motius que feien que ningún volguesi ser diferent.

Coneixer les propietats curatives de les plantes i les herbes era sinònim de bruixeria i suposava morir cremada en una foguera. La homosexualitat era un indici de alguna mena de malaltia cerebral i l'únic destí possible era quedar-te a viure en un psiquiàtric. Inclus, ser pèl-roig o pèl-roja era un indici de perill perquè eixe color de cabell només podia ser significar una cosa; ser fill o filla del dimoni.


Des de que som xicotets tenim por de ser diferents. Dur una camiseta diferent a la resta de la classe, veure uns dibuixos diferents dels que agraden als altres. En l'adolescència volem fer el mateix que fan els nostres amics i amigues i no sentir-nos diferents a ells i elles. Amb el pas dels anys, volem no ser diferents però si millors.

Tenim por que ser diferents no ens deixe encaixar en cap lloc. Realment que te de roïn ser diferent? Ser diferent es no deixar-se canviar per ningú, ser fidel a la teua essencia. No importa ser diferent, no importa no encaixar en un lloc perquè això només vol dir que encaixaràs en un altre. Ser diferent és ser tu mateix sense que tindre por de mostrar-te com ets.


"Trenca els miralls i els cànons de bellesa
 i les cadenes que et fan presa."

Trenca els miralls, Aspencat.

@monicasmenero


No hay comentarios:

Publicar un comentario