Empar Marco visita Vila-real per explicar el projecte d'À Punt - La dialéctica de las imágenes

Lo más reciente

16 de noviembre de 2017

Empar Marco visita Vila-real per explicar el projecte d'À Punt

Empar Marco, Directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, ha visitat Vila-real per presentar el projecte de apertura d'À Punt, la nova RTVV. 
Fuente: Twitter À Punt
Punxa ací si vols llegir-ho en castellà

La Casa dels Mundina ha acollit l'acte organitzat per l'associació cultural Socarrats de Vila-real. La conferència ha sigut presentada per Abel Campos, periodista ambiental i extreballador de Punt 2, la que era la segona cadena de Canal 9. Campos ha llegit una carta de benvinguda sota el títol de «desitjos i records» en la que ha manifestat la necessitat d'un mitjà valencià plural i de qualitat i ha condemnat totes les errates que van acabar afonant la cadena en 2013. «Que l'experiència Maria Abradelo no es torne a repetir», ha demanat el periodista. 

«Nosaltres, nosatres, nosatros, naltres, natros, mosatros, moatros i matros, els valencians estem a punt des de fa quasi quatre anys», així concloïa  la seua intervenció Campos. Empar Marco ha estat d'acord amb les demandes fetes pel periodista i ha explicat que la seua intenció és poder acomplir-les totes. La Directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació ha recordat totes les conseqüències del tancament de Canal 9, ressaltant el perjudici que ha suposat per les generacions més joves el créixer sense una televisió en la seua llengua. 

Marco ha exposat com serà la nova televisió valenciana, que tindrà tots els continguts en valencià i alguns dels productes dirigits als xiquets i xiquetes també s'oferiran en anglès. S'ha unificat la redacció i seran els mateixos periodistes els que treballen la informació per televisió i per la ràdio, sempre adequant-lo al llenguatge de cada mitjà. 

Hi ha prop de 30 produccions en marxa i la ràdio està emetent en una fase de prova. Marco assegura que el retràs en l'apertura és deu a la selecció de la plantilla de professionals i a que tots els equips tècnics que hi havia a les instal·lacions de Burjassot estaven obsoletes. En decembre, la ràdio començarà a emetre programes i en uns mesos s'obrirà una segona emissora destinada a la difusió de la música valenciana. La televisió haurà d'esperar fins a la primavera de 2018 per emetre continguts.


No hay comentarios:

Publicar un comentario