Per què passen aquestes coses? - La dialéctica de las imágenes

Lo más reciente

27 de septiembre de 2015

Per què passen aquestes coses?

En La Dialéctica de las imágenes sempre escribim en castellà per deferencia a aquells lectors que ens lligen i no entenen el Valencià, però com avui vinc a defensar la música en la meua llengua materna, el Valencià, us escric en ella.

La critica que vaig a fer és ben senzilla: Per què en la radio no s'escolta Txarango, Els Catarres, Égalite, Zoo, Auxili, La Gossa Sorda, Obrint Pas, Aspencat o algún grup que canten cançons en Valencià i en canvi, s'escolten 'cançons' que no tenen cap sentit ni significat?La gent associa música en valencià amb música independentista; No necessariàment ha de ser així, en alguns casos si, en altres no. I hi han cançons molt boniques com Camals Mullats de La Gossa Sorda (clàssica entre les clàssiques) o Petxina Lliure de Oques Grasses. I de fet, hi han grups que també canten en castellà.


Deuriem defensar la nostra llengua materna, així com defensem també l'altra llengua que ens pertany, el castellà. És comprensible que en emisores de radio que només s'escolte música en castellà no sonen cançons de Ed Sheeran, Oques Grasses o Rihanna, però, no obstant això, hi han emisores en les que sonen cançons de diversos països com Regne Unit, Estats Units o llatino America. Aleshores, perquè no escoltar música en Valencià?


@monicasmenero

No hay comentarios:

Publicar un comentario